[et_pb_section fb_built=”1″ module_class=”white-bottom header” _builder_version=”4.5.6″ _module_preset=”default” background_image=”https://www.dierenwinkelrhoon.nl/assets/uploads/coronavirus.jpg”][et_pb_row _builder_version=”4.5.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.6″ _module_preset=”default”][et_pb_text admin_label=”Breadcrumb” _builder_version=”4.5.6″ _module_preset=”default” global_module=”996″ saved_tabs=”all”] Home » Over ons » Corona virus en uw huisdier [/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.5.6″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Corona virus en uw huisdier

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.6″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.6″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.6″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Het Coronavirus en uw huisdier
Het nieuw type coronavirus ook wel COVID-19 roept veel angst en vragen op. Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen over het coronavirus bij honden en katten.

Kan mijn hond of kat het coronavirus krijgen?
Honden en katten kunnen, zover bekend, niet ziek worden van het nieuwe coronavirus. Er zijn verschillende coronavirussen die wel bij dieren voorkomen. Deze zijn echter niet hetzelfde als het nieuwe coronavirus COVID-19 dat alleen op mensen effect heeft. Er is geen bewijs dat het nieuwe coronavirus honden en katten kan infecteren.

Hond uit Hong Kong heeft niet het nieuwe coronavirus
Meerdere bronnen melden eind februari dat een hond in Hong Kong geïnfecteerd was met het coronavirus. Volgens Channel News Asia was een hond in Hong Kong in quarantaine geplaatst nadat hij ‘zwak positief’ testte op het nieuwe coronavirus. Tijdens zijn quarantaine is hij meerdere malen ‘zwak positief’ getest. De laatste tests toonde echter aan dat de hond niet geïnfecteerd was en de hond mocht terugkeren naar zijn baasje. Ook zijn er geen aanwijzingen dat honden en katten mensen kunnen besmetten met het nieuwe coronavirus.
‘’De autoriteiten hebben geconcludeerd dat het coronavirus niet besmettelijk is voor honden en katten.’’

Mag ik nog omgaan met mijn huisdier als ik het coronavirus heb?
Zit je in thuisisolatie, omdat je het coronavirus hebt? Het RIVM raadt aan om dan direct contact met huisdieren te vermijden. Je kunt je hond of kat dan dus niet aaien of knuffelen. Het beste kun je iemand anders gedurende de thuisisolatie voor je huisdier laten zorgen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]